28 Şubatın Yıl Dönümünde ''Askeri Darbeler'' | Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

28 Şubatın Yıl Dönümünde ”Askeri Darbeler”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, 28 Şubat 1997 Askeri Darbesinin yıl dönümünde, Türkiye’nin yakın tarihindeki askeri darbeleri tartıştı. Bölüm Başkanı Doç.Dr. Şakir Dinçşahin, Türkiye’deki darbeler hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Doç.Dr. Dinçşahin, ”Askeri darbeler istikrarsızlık yaratırlar. Darbelerle kapatılan partilerin yerine birden fazla parti kurulur. Bu durum da istikrarı tehdit eder.” diyerek askeri darbelerin demokrasiye verdiği zararları tarihsel-sosyolojik bir bağlamda ifade etti. Oturumun ikinci kısmında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topcu, ”28 Şubat ve Kadın Hakları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Soru-cevap kısmından sonra etkinlik sona erdi.