HASAN KALYONCU

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yaz Programı ve Give A Hand Projesi

Yayın Tarihi: 19.06.2015

LinkedIn'de Paylaş

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ'NDE TÜRKİYE'DE İLK DEFA UYGULANAN BİR YAZ OKULU PROGRAMI BAŞLADI

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), dünyanın her yerinden lise öğrencilerini "Give A Hand" programı kapsamında bir araya getiriyor. Türkiye'de ilk defa uygulanacak bu yaz programı kapsamında, lise öğrencileri yaz döneminde Güneydoğu Anadolu'da sosyal sorumluluk bilinçlerini geliştirecek aktiviteler yapacak. Programın akademik anlamda tamamlayıcısı olarak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri tarafından Ortadoğu Siyaseti ve İlişkileri konusunda öğrenciler eğitim alacaklar.  Şahinbey Belediyesi sınırlarında Suriyeli savaş mağduru çocuklarla 50 saat sosyal sorumluluk çalışması yapacak olan öğrenciler, ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kültürel ve tarihi değerlerini keşfedecek.

Uluslararasi Lise Öğrencileri İçin Başlatılan, Güneydoğu Anadolu’da Uluslararası Kültür Alışverişi, Akademik Eğitim ve Gönüllü Sosyal Çalışma İçeren ‘’Give A Hand’’  Yaz Programının İlk Çalışmasına Çin, Amerika, Kanada ve Türkiye’den 20 Ögrenci Katıldı.

Amerika’da lise eğitimini sürdüren bir Türk kız öğrencinin, Güneydoğu Anadolu’da yerleşen savaştan kaçan Suriyeliler ile ilgili Türkiye politikası ve doğudaki terör haberlerinin yabancı basında doğru aktarılmadığını düşünerek başlattığı ‘’Give A Hand’’ programını Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) sahiplendi.